Nieuwe kennis opdoen tijdens de coronaperiode

Aangeboden door: VCA-cursus.com

Heb je tijdens deze periode wat extra tijd elke dag, omdat je bijvoorbeeld geen reistijd meer hebt? Of heb je spijtig genoeg tijdelijk geen werk? Dan kan het zijn dat je inmiddels niet meer weet wat te doen …

Het is een aanrader om deze tijd te gebruiken om wat nieuwe kennis op te doen. Dit is hét moment om je Spaanse kennis af te stoffen of om die cursus te volgen die je cv zoveel sterker maakt. Wij zetten graag wat aanraders voor je op een rijtje. 

Upgrade je cv

Er zijn enkele dingen die mooi staan op ieders cv. Zo is het een aanrader om bijvoorbeeld de programma’s Photoshop of inDesign onder de knie te krijgen. Als je werkt voor een bedrijf waarbij je af en toe iets moet updaten aan de website of je een eigen blog bijhoudt, dan is het interessant om de basis van SEO te kennen. Hiervoor zijn er veel cursussen online te vinden, maar wij raden de cursussen van MOZ aan. Leuk feitje: tot 31 mei kun je deze gratis ‘kopen’! 

En wist je dat de prestigieuze universiteit Harvard ook tientallen gratis cursussen aanbiedt? Hiervoor moet je goed Engels verstaan, maar het staat wel prachtig op je cv dat je een cursus van Harvard hebt gevolgd. Leer jij over coderen of klimaatsverandering?

Als je liever een cursus volgt in het Nederlands, dan kan dat uiteraard ook. Als je ‘gratis universiteitscursussen’ googelt, dan zie je snel dat verschillende grote universiteiten allerlei gratis cursussen aanbieden. MOOC, ofwel Massive Open Online Courses, zijn gratis cursussen van topuniversiteiten. Onder meer de universiteiten van Amsterdam, Leiden en Utrecht doen hieraan mee. 

Kies voor een audiovisuele cursus

Als je op zoek gaat naar een interessante cursus om te volgen, raden we aan om goed te letten op hoe de cursus je informatie aanleert. Wist je dat je slechts twintig procent onthoudt van wat je leest in een normale cursus of boek? Gelukkig kan het ook beter. Als je kiest voor een audiovisuele cursus met interessante video’s en passende oefeningen, dan onthoud je zo’n 80% van de leerstof. Een groot verschil! Daarom kiezen vele aanbieders van cursussen resoluut voor audiovisueel leren. Van een cursus Frans met grammaire-oefeningen tot een VCA cursus, je kunt van alles audiovisueel leren. 

Wij hopen alvast dat je tijdens deze periode veel kunt bijleren!