Donatie Noord-Groningse Uitdaging aan Computerbank Het Hogeland

NOORD-GRONINGEN De Noord-Groningse Uitdaging houdt na 4,5 jaar op te bestaan en heeft besloten haar geld,een bedrag van 3073 euro, aan Computerbank Het Hogeland te doneren.

Computerbank Het Hogeland verstrekt gratis tweedehands laptops of computers aan mensen met een laag inkomen, want gebrek aan geld mag geen reden zijn om digitaal op afstand te raken, vinden ze bij de Computerbank.

De Computerbank krijgt in deze dagen meer vragen. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken maken dat mensen nog maar heel beperkt contact mogen hebben met elkaar. Wie niet via internet verbonden is met anderen raakt daardoor sneller geïsoleerd. Met het geld van de Noord-Groningse Uitdaging kunnen nu extra mensen geholpen worden.

In 2015 startte de Noord-Groningse Uitdaging vanuit de gedachte om vragen op te halen bij stichtingen, verenigingen en organisaties en deze te verbinden aan bedrijven die vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen invulling aan die vragen kunnen geven. Met als doel de leefbaarheid met lokale inzet te vergroten.

Betrokken bij oprichting

Een van de projecten waar de Noord-Groningse Uitdaging nauw bij betrokken is geweest is de oprichting van Computerbank Het Hogeland, waarin zij hebben meegedacht en geadviseerd. Deze samenwerking tussen Humanitas, De Voedselbank en Werk op Maat voorziet in de behoefte van mensen die voldoen aan de financiële criteria van De Voedselbank en die daardoor niet in staat zijn om een pc aan te schaffen waarmee zij bijvoorbeeld hun administratie op orde kunnen brengen en houden.

In het najaar van 2019 is duidelijk geworden dat de behoefte aan een verbinder tussen vragen uit de regio en aanbod in de regio niet genoeg leeft om de Noord-Groningse Uitdaging recht van bestaan te geven. Er blijken voldoende andere initiatieven om invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta.

Ter afsluiting heeft de Noord-Groningse Uitdaging nagedacht over de nog bij hen aanwezige financiële middelen. Zij hebben besloten deze te schenken aan De Computerbank. De Computerbank is aangenaam verrast en geeft aan dat het geld ten goede zal komen aan het reviseren en gebruiksklaar maken van tweedehands computers.