Harmen Stam verbetert pr tijdens Corona Run Marathon

BEDUM Harmen Stam uit Winneweer heeft zaterdag zijn beste tijd op de marathon met es minuten verbeterd tijdens de Corona Run. Hij kwam uit op een tijd onder de drie uur en tien minuten.

Door het coronavirus zijn alle sportevenementen terecht afgelast. Zo ook de Marathon van Rotterdam, welke gehouden zou worden op zondag 5 april. Inmiddels zijn er alternatieve acties ontstaan zoals de Corona Run: een ‘virtuele wedstrijd’, waarbij je deelneemt aan een race in jouw eigen tijd en in jouw eigen omgeving. Er kunnen maximaal 2500 mensen aan deelnemen en deze run is al uitverkocht.

Nationaal Ouderenfonds

De bedoeling is gekozen afstand uiteraard solo af te leggen en na voltooiing verdien je een speciale medaille. Een deel van de opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderenfonds.

Harmen Stam van de Loopgroep Bedum was net als andere clubgenoten in voorbereiding voor de Marathon Rotterdam. Om zijn trainingen toch te kunnen afronden besloot hij deel te nemen aan deze Corona Run. Hij had vanuit zijn woonplaats Winneweer een route uitgezet van exact 42,2 kilometer: de afstand van de marathon. Zaterdag vertrok hij in alle vroegte met support van zijn vrouw Daniëlle op de fiets met dochter Emma achterop.

Onderweg hadden familie en kennissen drankposten ingericht. Via Ten Post, Ten Boer, Stedum, Westeremden en Loppersum lag de finish vlak bij zijn huis. Zijn geweldige vorm demonstreerde Stam met een nieuwe beste tijd van 3:09:23, een verbetering van 6 minuten op deze afstand.

Afgelopen week was de Corona Run al voltooid door andere atleten van de Loopgroep Bedum: Sander de Vries (10 km), Linda Ubbels (15 km), Nienke Bouwman (12 km), Marlies Krikke (10 km) en Marjon Pleizier (8 km).