Verkeerschaos rond vier verlichte reuzenraderen in Overschild

OVERSCHILD Een leuk uitje is er in deze tijden van coronacrisis niet bij. De gelegenheid om toch een veilig uitstapje te maken naar de vier verlichte reuzenraderen in Overschild werd zaterdagavond dan ook door honderden mensen aangegrepen. Het eindigde in één grote verkeerschaos.

Het kwartet aan kermisattracties stond al ver voor het aangekondigde aanvangstijdstip van half tien te schitteren op het terrein van Reuzenradbouw Lamberink, aan de westkant van Overschild. Al gauw raakten de smalle toegansgweg en het parallelweggetje dat een goed overzicht bood een beetje verstopt. Aan de stroom auto’s uit alle richtingen leek geen einde te komen. Op een gegeven moment werd zelfs een agent op de kruising van de Meenteweg ingezet om het verkeer te regelen, maar op dat moment was de chaos al compleet.

Maandag waren de fraai verlichte raderen ook al te bewonderen, maar toen ging het om tientallen auto’s met belangstellenden.

Veel mensen besloten de auto op den duur maar aan de kant van de smalle weggetjes te parkeren om toch maar van het het steeds wisselende schouwspel van vele kleuren te kunnen genieten.

Iedereen vond het prachtig en toonde geduld om weer een gaatje in de verkeersstroom te vinden. Het ‘evenement’ werd wel wat vroeger afgeblazen. De lampen doofden tegen kwart over negen om de rust te laten terugkeren. Het duurde nog een hele tijd voordat alle auto’s huiswaarts konden keren.

Reuzenradbouwer Jan Lamberink bood de show op veler verzoek aan. Er zijn net twee nieuwe reuzenraderen gebouwd. Die moeten worden gekeurd door een instantie uit Duitsland. Dat is door de coronacrisis uitgesteld.