Gemeente Het Hogeland sluit tijdelijk Werkplein Ability in Uithuizen in verband met coronavirus

Reïntegratie- en uitkeringsbedrijf Ability in Uithuizen sluit voorlopig, tot 6 april, in verband met het coronavirus. Werknemers kunnen in het productieproces moeilijk de minimumafstand van anderhalve meter hanteren. Om risico’s te voorkomen, sluit Het Hogeland de vestiging in Uithuizen tijdelijk.

De vestiging van Werkplein Ability in Winsum werd eerder al gesloten. De dienstverlening verplaatste daarom naar het gemeentehuis in Winsum. Een andere vestiging, in Wehe den Hoorn, blijft nog open.

Zo’n 300 mensen werken bij Werkplein Ability in Uithuizen. Een deel daarvan werken als metaal- en houtbewerkers. Alleen de postbezorging en de schoonmaakwerkzaamheden gaan voorlopig door. Anderen raken hun werk tijdelijk kwijt. Enkele opdrachten worden nog afgerond op de locatie.

Werkplein Ability is, door de herindeling, een volledig onderdeel van de gemeente Het Hogeland.

Sinds woensdag kunnen ondernemers en zzp’ers woonachtig in Het Hogeland uitstel van de betaling van gemeentelijke belastingen aanvragen. Onder deze regeling vallen ook bouwleges, leges voor evenementenvergunningen en marktgelden. Aanvragen kunnen via de website van de gemeente ingediend worden.