Geen grote opening na grote verbouwing winkel Bakkerij Hoekstra

BEDUM Na een verbouwing van bijna acht weken gaat de winkel van Bakkerij Hoekstra in Bedum zaterdag 28 maart om 7.30 uur weer open.

Hoekstra staat er sinds jaar en dag bekend om dat er bijzonder kan worden uitgepakt, maar begrijpelijkerwijze gebeurd dit in verband met de coronacrisis zonder grote feestelijke opening en lekkere proeverijen.

Op 23 maart waren Wouter en Femke Jacobs alweer vijf jaar eigenaar van Bakkerij Hoekstra. Na vijf hectische maar veelal mooie jaren kunnen zij nu de volgende stap zetten. Ze hebben een prachtige nieuwe winkel gerealiseerd op de oude maar vertrouwde locatie aan het Versplein in Bedum.

De eerste ontwerpen van de winkel zijn alweer vier jaar geleden gemaakt maar door omstandigheden als centrumplannen en financiën werd de grote verbouwing keer op keer uitgesteld.

Begin februari zijn ze begonnen met de sloop van onze oude winkel. Na 18 jaren trouwe dienst was deze winkel afgeschreven. Van slechte vloeren tot kapotte verlichting, het kon niet meer… In een week tijd is de winkel compleet gesloopt en leeggemaakt.

Mix industrieel, Scandinavisch en huiselijk

Daarna werd direct gestart met de verbouwing. Aannemer bouwmaatschappij Vuurboom en installateur, Coolman techniek hebben vijf weken hard gewerkt om de winkel klaar te maken voor de interieurbouwers. De laatste twee weken zijn de interieurbouwers, van Stuk uit Haarlem, aan de slag gegaan. Binnen een paar dagen hebben zij de strakke witte ‘doos’ omgetoverd in een aantrekkelijke nieuwe winkel die speciaal voor Bakkerij Hoekstra is ontworpen. Dat is gebeurd is een tijdloze stijl die je zou kunnen omschrijven als een mix van industrieel, Scandinavisch en huiselijk.

De geplande grote opening laat nog even op zich wachten. Als de coronacrisis schter de rug is, wordt de bakkerij opengesteld voor een gezellige open dag.Wouter en Femke zullen dan, samen met hun medewerkers, vol trots de nieuwe winkel laten zien.

Zaterdag 28 maart om 7.30 uur gaat de nieuwe winkel gewoon open, net als op alle andere dagen.