Korfballers DWA/Argo doen goede zaken in strijd om titel

WINSUM De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag de return tegen Leeuwarden met 21-15 gewonnen.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd hetzelfde aantal verliespunten en de winnaar zou dus goede zaken doen in de strijd om promotie. Na een ruststand van 11-7 wist DWA/Argo de punten in Winsum te houden.

Lisanne Pettinga speelde zaterdag weer in de basis na haar blessure en verder waren er geen wijzigingen binnen de basis-acht van trainer/coach André Pettinga.

In de strijd om het kampioenschap deed DWA/Argo zaterdag door deze winst goede zaken, want Leeuwarden werd op een achterstand van twee punten gezet. Extra verrassing daarbij was dat ook de andere concurrent SDO de punten liet liggen bij Stadskanaal’74. Daarmee staat DWA/Argo nu weer alleen aan kop en heeft met nog twee duels te spelen een goede uitgangspositie om het kampioenschap binnen te slepen.

Zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij rode lantaarndrager Korwi in Winschoten. In de vorige ontmoeting werd het maar liefst 28-6 voor de koploper. Dit duel zal al om 10.05 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Karen Oostmeijer (5x), Sam Pestoor (3x), Yarin Smedema (2x), Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma (2x), Lisanne Pettinga (1x) en Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:

DWA/Argo - Leeuwarden 20-15

SDO - Stadskanaal’74 17-18

Stand:

DWA/Argo 10-16

Leeuwarden 9-12

SDO 9-12

De Pein 9-11

Zunobri 9- 7

Stadskanaal’74 10-6

Korwi 8- 0