Winkhem pakt unieke winst tegen Sivoc

WINSUM Een gehavend Winkhem heeft woensdagavond thuis tegen Sivoc uit Siddeburen met 3-2 gewonnen.

Winkhem heeft de schaapjes al lang op het droge, dat geldt niet voor Sivoc dat nog hard aan de bak moet wil het de kelder van de promotieklasse verlaten. Winkhem moest het onderste uit de kan halen en dan lukte met vallen en opstaan, 3-2.

Gelegenheidsspelverdeler Richard Krebs speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Winkhem GING goed van start ging. Sivoc maakte veel fouten, met name aan het net. In de loop van de eerste drie sets bleef Winkhem constant doorspelen, alleen kwam Sivoc steeds een stukje beter voor de dag. Aan het eind van set drie gaf Winkhem nog een mooie voorsprong uit handen. Dit was een domper voor de Winsumer mannen. Want met prima spel naar omstandigheden leek het de deksel op de neus te gaan krijgen, 25-21 , 22-25 , 23-25.

Eerste vijfsetter gewonnen

Er moest nieuw elan gevonden worden wilden de mannen van coach Miedema een uniek resultaat behalen, men had dit seizoen namelijk nog geen vijf setter gewonnen. Dat lukte uitstekend, in de vierde set speelde Winkhem de gasten flink van de mat. Na een korte tijd stonden de Winsumers met 8-1 voor en die voorsprong werd overtuigend behouden.

Dat maakte dat er een beslissende vijfde set gespeeld ging worden om de winnaar te bepalen. Winkhem startte best aardig, Sivoc vocht zich meteen terug. De ploegen lieten elkaar geen ruimte.

Aan het eind van de set maakte midman Garry Berends een zeer belangrijke blokkering die een mentale opdoffer bleek te zijn voor Siddeburen. Winkhem trok op basis van dat punt de wedstrijd naar zich toe, 25-14 , 16-14.

Over anderhalf week, op zaterdag 14 maart is de derby tegen en in Bedum gepland. Om 14:30 uur spelen de teams tegen elkaar. Zeer waarschijnlijk wordt daar uitgevochten wie op de tweede plek van het klassement zal eindigen.