Togtemaarschool damkampioen Het Hoogeland

BEDUM De togtemaarschool uit Bedum heeft het regionaal schooldamkampioenschap op het Hoogeland gewonnen.

Het toernooi, dat al jarendoor de Provinciaal Groninger Dambond wordt georganiseerd, werd woensdag gehouden in de nieuwe Togtemaarschool. Negen teams van verschillende basisscholen uit Noord-Groningen streden in viertallenverband om de hoogste eer en een startbewijs voor het provinciaal kampioenschap dat op zaterdag 14 maart op de agenda staat.

Zoals gebruikelijk waren de teams onderverdeeld in de categorieën algemeen (voor leerlingen van de groepen 6 tot en met 8) en welpen (groepen 1 tot en met 5). Namens de provinciale dambond kon voorzitter Nico Werkman uit Baflo ruim veertig deelnemers en de talrijke begeleiders, ouders en belangstellenden verwelkomen.

In de groep ‘algemeen’ was de Togtemaarschool ongenaakbaar. Zij wonnen alle vier wedstrijden met 6-2. De beide deelnemende teams van CBS De Noordkaap uit Uithuizermeeden deelden gezamenlijk de tweede en derde plek.

De Noordkaap

Bij de welpen was het spannend tot het allerlaatste moment. Vanaf het begin namen CBS De Noordkaap uit Uithuizermeeden en De Getijden uit Pieterburen de koppositie in en hun onderlinge treffen in de laatste ronde moest de beslissing brengen. In deze wedstijd toonde het kwartet van de Meijster school zich heer en meester: 8-0. De tweede plek was daarmee voor de basisschool uit Pieterburen. De hoofdploeg van SWS ’t Groenland uit Zuidwolde volgde op enige afstand als derde.

De twee hoogst geplaatste ploegen in beide categorieën gaan naar de provinciale finale op zaterdag 14 maart in Het Hogeland College in Warffum.

De eindrangschikking van de groep algemeen luidt:

1. Togtemaarschool, Bedum 8 pnt. 24-8

2/3. CBS ‘De Noordkaap’ 1, Uithuizermeeden 2 “ 12-20

2/3. CBS ‘De Noordkaap’ 2, Uithuizermeeden 2 “ 12-20

De eindstand van het welpenkampioenschap is als volgt:

1. CBS ‘De Noordkaap’, Uithuizermeeden 10 pnt. 36-4

2. Basisschool ‘De Getijden’ 1, Pieterburen 8 “ 30-10

3. SWS ’t Groenland 1, Zuidwolde 5 “ 18-22

4. Togtemaarschool, Bedum 3 “ 13-27

5. SWS ’t Groenland 2, Zuidwolde 2 “ 12-28

6. Basisschool ‘De Getijden’ 2, Pieterburen 2 “ 11-29