Jubileumconcert Gemengd Koor Ten Boer

TEN BOER Het Gemengd Koor Ten Boer betaat 70 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er op zaterdag 14 maart om 20.00 uur een concert in de Kloosterkerk in Ten Boer.

Er is een gastoptreden van Riëtte Augustinus op harp. Het concert staat in het teken van de natuur en de weersomstandigheden in het voorjaar.

Een groepje van 23 vrouwen in Ten Boer richtte op 7 september het Dames-zangkoor op. De dames trekken al snel de aandacht, zodat er in februari 1950, 9 mannen het koor komen versterken. Daardoor was er al snel een nieuwe naam nodig. .Op 22 februari 1950 wordt het Gemengd Koor Ten Boer opgericht.

Het begint met repeteren in de Openbare Lagere School. In 1951 verhuizen ze naar het dorpshuis in de Hendrik Westerstraat, dat net is geopend. Diverse dirigenten en pianisten passeren de revue.

Olga Karelova

Sinds 2006 wordt het koor gedirigeerd door Olga Karelova. Onder haar bezielende leiding is het koor weer uitgegroeid tot ongeveer 45 leden. Natuurlijk stapt er ook wel eens een lid op, maar telkens na een concert komen er ook weer nieuwe leden bij. Die komen dan in een ‘warm bad’ terecht, want aandacht voor elkaar wordt belangrijk gevonden. Omdat de deur altijd open heeft gestaan, zijn er nu ook mensen lid uit de omliggende dorpen.

Het jubileum en het concert op 14 maart wordt ook aangegrepen om weer wat meer jongere leden te werven. Die kunnen meer informatie vinden op: www.gemengdkoortenboer.nl.