Winkhem vrij eenvoudig langs DOVO

WINSUM De volleyballers van Winkhem hebben in de veertiende speelronde van dit seizoen met 3-1 gewonnen van DOVO uit Douzum.

De Winsumer mannen hebben de doelstelling lijfsbehoud al een tijd geleden behaald en nu lijkt de bijstelling van dit doel, meedoen in de top drie, ook prima te lukken. Ook in deze wedstrijd kon Winkhem meteen doen waar het het beste in is en dat is met eenvoudig maar effectief spel de tegenstander onder druk zetten.

DOVO had daar de grootste moeite mee en in het eerste deel van de wedstrijd hadden de gasten, hoewel verbaal sterk gestart, geen passend antwoord. Winkhem stond in korte tijd riant voor, 25-11 , 25-18.

Dat betekende dat DOVO een risico moest nemen en Winkhem mentaal bij de les moest blijven en zich niet in slaap moest laten sussen. Wat men al voorzichtig aan zag komen gebeurde wel. DOVO stond lange tijd voor in set drie. Maar Winkhem wist bij 20-21 het initiatief over te nemen.

In de laatste set vond Winkhem het wel best en probeerde DOVO er alles aan te doen toch een puntje te sprokkelen. Winkhem liet net even meer dan anders een bal lopen en dat was genoeg voor de roodzwarten om tot een puntje te komen. De afsluitende sets eindigden in: 25-23 , 20-25.

Woensdag 4 maart speelt Winkhem een thuiswedstrijd, om 21:00 uur in de Ripperdahal, tegen Sivoc uit Siddeburen .