Dorpsbelangen pleit voor tiny houses in Bedum

BEDUM In 2017 kwamen voor het eerst plannen voor het bouwen van tiny houses in Bedum naar boven. De toenmalige gemeente Bedum riep inwoners destijds op om plannen voor de toekomst in te dienen en de kleine huizen kwamen er als beste idee uit.

De plannen belandden op de plank, maar vanwege de grote woningnood en de behoefte aan vooral goedkope koopwoningen voor starters wil dorpsbelangen APB Bedum een lans breken om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de bouw van een aantal tiny houses. Die bieden mogelijkheden voor zowel starters, mensen die tijdelijk moeten wonen als mensen die bewust klein willen wonen.

APB Bedum heeft reeds een terrein in gedachte en hoopt dan ook dat er in 2021 de eerste tiny house bewoners te verwelkomen zijn.

Behoefte aan meer woonruimte

Tijdens het overleg van dorpsbelangenvereniging APB Bedum met afgevaardigden van buurtverenigingen in Bedum werd maandag met veel instemming gereageerd op het initiatief. Er is grote behoefte aan meer woonruimte in Bedum. ‘Het dorp realiseerde als enigste van de 50 dorpen in de gemeente Het Hogeland een groei in 2019,’ weet APB Bedum.

Het ontwikkelen van een terrein zal er ook voor zorgen dat mensen niet gaan uitwijken naar Groningen, meentde belangenclub. ‘Het zou zelfs bewoners uit Groningen kunnen aantrekken,’ zo klinkt het.

Een tiny houses is standaard aardgasvrij en relatief aardbevingsbestendig. Ze zijn in één dag te plaatsen waardoor voor omwonenden veel minder overlast is bij de bouw.