Amnesty zoekt collectanten omgeving Ten Boer

TEN BOER Amnesty International zoekt voor de jaarlijkse collecteweek van van 9 tot en met 14 maart in Ten Boer, Ten Post, Woltersum, Garmerwolde en Thesinge nog vrijwilligers die een uurtje willen collecteren.

Aanmelden kan via: http://www.amnesty.nl/collecte. Men kan ook direct contact opnemen met de collectecoördinator Inge Boer-van den Breemen, via: inge.l.boer@gmail.com.

Gevangenisstraf

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Zij worden valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat de twee als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee redden. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar gevangenisstraf krijgen.