Atelierroute met twee nieuwe kunstenaars

NOORD-GRONINGEN Veel kunstenaars in Noord-Groningen openen hun deuren op zondag 1 maart tijdens de atelierroute Hoge Noorden.

De route is inmiddels uitgebreid met twee nieuwe kunstenaressen uit Roodeschool: Linda Bouter en Tiny Bouter - Snijders. Bij deze twee dames is vooral veel keramiek te bekijken. Tiny vindt haar inspiratie in de weidsheid van het landschap, de mooie luchten, de dijken met hun doorgangen, de stilte, maar ook het prachtige omgeploegde land in de winter. Haar zelfgemaakte glazuren zijn een vak apart. Linda ontwerpt Design-bordensets waarvan elke set uniek is.

‘t Zandt en Loppersum

Daarnaast kan men in ’t Zandt de ateliers bezoeken van Rosiet Baris en Edward Hölzel en Marilyn Josiena en Jos Mulders. In Loppersum is het nieuwste werk te zien van Nanny ter Wiel. In Kantens is het atelier van Gerda Onnes te bezoeken. Zij is behalve met portretten nu ook bezig met een serie miniaturen met schelpdieren. In Onderdendam doen de ateliers en galerie van Edwin Grissen (onder andere landschappen) en Rieneke Gollnau mee.

De openingstijden zijn weer van 12 tot 17.00 uur. De namen en adressen zijn te vinden op: www.gerdaonnes.com.