Help mee met NLDoet in de Notoarestoen

EENRUM De nieuwe inrichting van het middenterrein van de Notoarestoen in Eenrum staat zaterdag 14 maart op het programma tijdens NL Doet.

Het vijverprojekt zorgt voor veel werk in het arboretum. De tuin krijgt een grotere vijver om meer waterberging te maken, maar ook zal er voor de bezoekers een fraaier uitzicht komen vanuit het tuinhuis. Nadat de vergroting van de vijver klaar zal zijn in maart moet de aanplanting klaargemaakt worden. De rododendrons rond de vijver worden verplaatst en moeten mooi uitkomen. Hiervoor dienen de gazons en paden aangepast te worden en goed begaanbaar. De vernieuwde vijver zal zo goed in het geheel gaan passen.

Schelpenpaden

Extra hulp op deze speciale vrijwilligersochtend is dus welkom. Er zijn schelpen besteld en deze moeten verdeeld worden op de paden. De bankjes worden nieuw in de verf gezet. Niet te vergeten zijn er lichte schoonmaakwerkzaamheden in en om het tuinhuis en verdienen het hek en het uithangbord bij de ingang van de tuin ook wel een sopje.

Vrijwilligers kunnen zich op zaterdag 14 maart om 8.30 uur melden bij het tuinhuis van het Arboretum aan het Ernstheemsterpad. Tuingereedschap en tuinhandschoenen zijn aanwezig. Warme kleding en stevig schoeisel is wel een aanrader. Het spreekt vanzelf dat ook de catering tijdens deze ochtend dik in orde zal zijn. Voor informatie: www.arboretumeenrum.nl.