Hanneke beklimt Mont Ventoux tegen MS met Grunn Moves

TEN POST Ieder jaar verleggen honderden mensen hun grenzen in de strijd tegen Mutiple Sclerose (MS). Dat doen zij door per voet of op de fiets de Mont Ventoux (Frankrijk) te beklimmen.

Naast deze fysieke uitdaging heeft Klimmen Tegen MS ook een financiele uitdaging. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. Onderzoek is hard nodig om de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren en uiteindelijk de ziekte te kunnen genezen.

Vanuit de provincie Groningen doet er ook ieder jaar een club mensen mee. Samen gaan zij onder de naam GrunnMoves naar Frankrijk om de strijd aan te gaan.

Jan Jansen en Bernard Hinault

Dit jaar strijd ook Hanneke met haar familie mee. Hanneke heeft vanaf haar 13e te kampen met deze verschrikkelijke ziekte. Zij heeft een tandem ter beschikking gekregen waar ze samen met haar zwager en andere familieleden de klim aan gaat. Deze tandem is eerder bestuurd door Tourwinnaars Jan Jansen en Bernard Hinault.

Naast de fysieke uitdaging om de 1912 Meter hoge bergNaast haar fysieke strijd zullen er ook allerlei acties gedaan worden om geld binnen te halen.

Zo zal er in de gemeente het Hogeland in de week van 23 februari een koekverkoopactie langs de deuren zijn. Daarnaast zijn ze te vinden op de koningsdagbraderie in Loppersum.