Verhalencafé over het rijke verleden van Abelstok

SCHOUWERZIJL De Verhalen van Groningen en Dorpshuis ’t Zylhoes in Schouwerzijl houden donderdag 20 februari om 20.00 uur een bijzonder Verhalencafé over Abelstok.

Sanne Meijer vertelt over de geschiedenis van dit mysterieuze bos op het Hogeland. Bezoekers gaan daarna met elkaar in gesprek om samen herinneringen op te halen aan Abelstok.

Abelstok is een prachtig bos op het Groninger Hogeland. Het lijkt voor de vluchtige voorbijganger misschien een bos als ieder ander, maar niets is minder waar. Van eeuwenoude sages over de herkomst van de plaatsnaam tot roddels over de hippiecommune die er in de jaren zeventig van de vorige eeuw verbleef, het bos van Abelstok is gehuld in verhalen.

Verhalencafé

Bewoners van de omliggende dorpen willen de verhalen van Abelstok bewaren voor de toekomst. Historica Sanne Meijer schreef het veelgelezen artikel ‘De Hippies en Hillbillies van Abelstok’ en verzorgt een korte inleiding over de veelbewogen geschiedenis van het bos.

De inmiddels verwilderde boomgaard, de bewoners, de boerderij, leuke anekdotes of persoonlijke herinneringen over Abelstok komen vervlgens aan bod.

Na afloop wordt al het materiaal samengebracht in een verhaal op de website van De Verhalen van Groningen.

De entree is gratis en iedereen is welkom, ook als je liever alleen wilt luisteren.

Aanmelden kan via: sanne.meijer@deverhalenvangroningen.nl.