Winkhem wint belangrijk duel van Lycurgus

WINSUM In de winterperiode wisselde Winkhem winst af met bedenkelijke verliespotjes. Daarom was het woensdag zaak de tweede plek op de ranglijst te verdedigen. Eén van de belagers voor die tweede plek is Lycurgus uit Groningen. Winkhem startte moeizaam maar was veerkrachtig genoeg en won, 3-1.

Voordat de wedstrijd gestart was moest Winkhem het al met één speler minder doen. Richard Krebs raakte in de warming up geblesseerd. Lycurgus startte goed. De sterke service van de Stadjers bezorgde de thuisclub problemen. Daar zette Winkhem een niet zo sterke service tegenover. Lycurgus liep uit en liet zich ook niet meer bijhalen. In het vervolg lag het initiatief nog steeds bij de Groningers.

Kanteling

De kanteling van de wedstrijd kwam tijdens een time out van de Winsumers. Daarin werd de focus verlegd naar een ander aanvallende speelstijl en dat wierp meteen zijn vruchten af. Winkhem kwam dichterbij en nam het initiatief over.

In de tweede helft van de wedstrijd hield Winkhem telkens een kleine voorsprong. Het verschil tussen beide ploegen was minimaal en het bleef lang spannend. In set vier werd dat ultiem spannend toen beide ploegen aansprak konden maken op de setwinst. Winkhem speelde het heel degelijk en ontspannen uit en dat gaf de doorslag.

Met de setstanden, 18-25 , 25-22 , 25-19 25-23 was het Winkhem dat vier punten mocht bijschrijven.

DOVO uit Doezum komt woensdag 26 februari op bezoek in de Ripperdahal. De wedstrijd start dan om eveneens om 21:00 uur.