Dorpshuissessie met Harry van Lier en KWAD in Thesinge

THESINGE De dorpshuissessies zijn terug van een jaar weggeweest. Voorlopig nog even niet op de oude vertrouwde plek in het Dorpshuis de Leeuw in Garmerwolde, dat nog volop verbouwd wordt, maar op een nieuwe locatie in een dorp verderop: Thesinge.

In het dorpshuis het Trefpunt vindt zaterdag 8 februari om 20.30 uur de eerste van een nieuwe serie concerten plaatsvinden. Als vanouds met drie bands, de toegang is gratis.

Het begint met een optreden van de veteraan van de avond: Harry van Lier. Bekend van de band van z'n beroemde bluesbroer Hans en AA & the Doctors. Tegenwoordig is hij met z’n gitaar en mondharmonica zelf de hoofdact. Z’n reportoir van blues, jazz en pop bevat eigen nummers én covers. Tijdens deze dorpshuissessie krijgt hij gezelschap van Anna Boon, op dwarsfluit en sopraan-sax.

Dan is er Groundlift: een band die al 25 jaar bestaat. Ze houden van dystopie, hartzeer en melancholie. De nieuwe formatie KWAD sluit af, een band die in elk geval voor een kwart uit Thesingers bestaat. Lokaler dan dat wordt het niet want de andere drie komen uit Den Haag, Groningen en Noordwolde. Ze spelen een frisse mix van blues, pop en rock in covers.

De entree is gratis.