Cliënten De Golden Raand aan de slag bij Jumbo supermarkt

BEDUM Cliënten van Zorgboerderij De Golden Raand helpen sinds vorige week mee in supermarkt Jumbo. De zorgboerderij merkt ze zich, door dit meewerken midden in de maatschappij, verder ontwikkelen in hun sociale en praktische vaardigheden.

Met aansturing van een eigen begeleider werken de deelnemers gericht aan hun werknemersvaardigheden. Er is de mogelijkheid om certificaten te behalen en zo mogelijk door te groeien naar betaald werk. Met het projectplan ‘Werkend leren in de praktijk’ denkt de Golden Raand zo in te spelen op een actuele behoefte die er momenteel speelt binnen de zorg.

Mooie kansen

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ondersteunt de Jumbo deze visie met het beschikbaar stellen van hun faciliteiten. De beide partijen denken dat er via deze werkwijze voor veel medewerkers binnen de zorg mooie kansen liggen met perspectief voor de toekomst. De eerste deelnemers zijn in elk geval al enthousiast.

De Golden Raand is binnen de regio Bedum een bekend gezicht in het dagelijkse straatbeeld. Naast het veebedrijf bestieren zij onder andere het hertenkamp, koffie/theeschenkerij De Koffieleut en fietsenwerkplaats Leutje Fiets in de Grotestraat. De zorgboerderij participeert daarnaast ook bij een aantal organisaties en bedrijven.