Boekentaxateur Arie Molendijk naar Eemshotel

DELFZIJL Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om op 11 februari langs te komen in het Eemshotel in Delfzijl voor een taxatie bij de landelijk bekende taxateur van oude boeken, Arie Molendijk uit Rotterdam.

Molendijk taxeert van 14.00 tot 16.30 uur.

Verenigde Staten

Ruim een jaar geleden vierde hij zijn jubilleum van ruim 2000 taxatiedagen, met ook uitstapjes naar Canada, de Verenigde Staten en Australië, in de Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

5 euro

„De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen,” legt Molendijk zijn werkzaamheden uit. „De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Men krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Meer Informatie: www.molendijkboeken.nl.