Bestuur Domies Toen in Pieterburen maakt plaats voor nieuwe mensen

Het huidige bestuur van stichting Domies Toen in Pieterburen treedt per 1 februari in zijn geheel terug om plaats te maken voor nieuwe mensen. De afzwaaiers gaan ervan uit dat de botanische tuin met ‘een nieuwe club mensen’ een stevige impuls krijgt.

Domies Toen kampte de laatste jaren met problemen door afkalving van het aantal vrijwilligers. Om algehele sluiting te voorkomen was het bestuur genoodzaakt de theeschenkerij af te stoten aan een commerciële ondernemer. Daarmee viel wel een belangrijke inkomstenbron van de tuin weg.

Gemeente trok de portemonnee

Daarbij kwam dat de subsidie van de voormalige gemeente De Marne niet toereikend was om de kwaliteit van de tuin op peil te houden. Het bestuur van Domies Toen slaagde erin het gemeentebestuur van de huidige gemeente Het Hogeland hiervan te overtuigen.

Dit resulteerde in de eind vorig jaar in de mededeling dat Het Hogeland voor de jaren 2020 en 2021 substantieel meer geld beschikbaar stelt.

„Verdere ontwikkeling van dit prachtige stukje Pieterburen wordt hiermee mogelijk, hopelijk ook in de jaren na 2021”, zeggen de (nog) bestuursleden Mia de Jong, Jan Dresmé en Kea de Graaf.