Boze opa uit Warffum moet zich laten behandelen na het bedreigen van de pleegouders van zijn kleinkinderen

Een 55-jarige man die na doodsbedreigingen door een arrestatieteam uit zijn woning in Warffum werd gehaald, moet zich klinisch laten behandelen. De Warffumer wilde zijn kleinkinderen zien en bedreigde medewerkers van de jeugdzorg en de pleegouders van de kinderen met de dood.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een ISD-maatregel, een behandeltraject van twee jaar voor veelplegers tijdens de detentie. De rechtbank legde deze maatregel als voorwaardelijk op. De rechter vindt wel dat de man in de proeftijd naar een psychiatrische kliniek moet voor een behandeling.

Bedreiging

De Warffumer bedreigde afgelopen april en mei medewerkers van een jeugdzorginstantie in Assen en de pleegouders van zijn kleinkinderen. Hij was gefrustreerd omdat hij de kinderen niet meer mocht zien.

De man dreigde telefonisch dat hij de medewerkers en pleegouders zou doodschieten. Hij had thuis een ‘9 millimeter’ liggen, zei de man.

Fors strafblad

Vanwege de mogelijke vuurwapengevaarlijkheid en het forse strafblad van de man werd een arrestatieteam op de woning afgestuurd. In de woning lag inderdaad een gaspistool met munitie. De Warffumer wist niet meer dat hij dat wapen in huis had, zei hij eerder op zitting.

De man kampt met een persoonlijkheidsstoornis en een alcoholprobleem. De boze opa moet zich aan dit probleem laten helpen. Hij mag geen alcohol meer innemen en wordt hierop gecontroleerd. Daarnaast is hem een contactverbod opgelegd met alle slachtoffers.