Nieuw documentairefestival: Mens.zie.es.weer

MENSINGEWEER - In het dorpje Mensingeweer wordt in het weekend van 24 tot 26 januari voor de eerste keer het documentairefestival Mens.zie.es.weer gehouden.

In het verbouwde dorpshuis en het historische kerkje worden documentaires van kunstenaars en filmmakers van het Hogeland en verre omstreken getoond. Kunstenaars die betrokkenheid bij maatschappelijke bewegingen laten zien, kunstenaars aan het werk, biografische portretten, indrukwekkende documentaires over het verleden en het heden van deze streek en haar bewoners.

Totstandkoming gemeente Het Hogeland

Ook de nog niet eerder aan de inwoners van Het Hogeland vertoonde film Op weg naar een nieuwe gemeente: Het Hogeland van Sarah Stiles staat op het programma. Prachtige beelden, mooie initiatieven komen in beeld als tegenhanger van het proces van de overheid. De film wordt ingeleid door wethouder Eltjo Dijkhuis.

Ook kunstenaar Can Demren, inwoner van Mensingeweer, verrast met zijn film There is a Stone / There is a Dog en bijbehorende geschilderde portretten. Verder zijn films te zien van en over: Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem, Ina Spijk, Marleen Godlieb, Buddy Hermans, Jan Steen, Theo Rietveld en Carin Schripsema, Klaas Noordhuis. Zo mogelijk zijn de makers aanwezig voor een ‘meet en greet’ met het publiek.

Het duurt van vrijdag 17.00 uur tot zondag 16.00 uur.

Achtergronden bij het programma: www.mensingeweer.com. Reserveren kan via: mens.zie.es.weer@gmail.com.