Volle kerk Woltersum beleeft zoektocht burn-out met Bram Bakker

WOLTERSUM - Psychiater Bram Bakker heeft zondag met zijn theatercollege Opgebrand een tjokvolle kerk in Woltersum weten te boeien.

De bezoekers genoten van zijn betoog over burn-out, dat door velen als erg grappig én leerzaam werd ervaren. Een groot aantal mensen kwam er ook achter - sommigen met een zucht van verlichting - dat ze niet voldoen aan de criteria om met een burn-out geconfronteerd te worden.

Bakker zag in zijn praktijk honderden patiënten, die niet verder konden met het leven dat ze gewend waren te leiden. Maar om nu te zeggen dat hij een betrouwbare diagnose in de aanbieding had… Burn-out heeft onder meer te maken met stress, overbelasting en onvoldoende rust. Tevens met slechte relaties of verkeerde eetgewoonten. Wat is echter het verschil met een depressie, een angststoornis of een hoog sensitieve persoonlijkheid? Het kwam allemaal aan de orde.

Bakker had ook nog een leuke tip in de aanbieding: gedraag je wat meer als je huisdier. Die zijn maar zo’n zeven à acht uur per dag echt actief en besteden de rest van de tijd aan het rusten en slapen.