Vrienden schieten gedupeerde fotograaf uit Bedum te hulp: Iers project kan doorgaan

Met steun van familieleden en vrienden kan de Bedumse fotograaf Bo Scheeringa (58) die slachtoffer is geworden van internetfraude haar fotoproject in Ierland afmaken.

Scheeringa verblijft sinds juni vorig jaar in Ierland om de mystieke schoonheid van dit land, zoals ze het zelf noemt, in beeld te brengen. Van de vele foto’s die ze hier maakt, wil ze een boek en een expositie samenstellen. Mede dankzij crowdfunding kon ze haar verblijf in Ierland financieren.

In vertrouwen

Onlangs werd Scheeringa slachtoffer van onlinefraude. Iemand die zich uitgaf als haar dochter, vroeg haar om een groot geldbedrag. In volledig vertrouwen maakte ze het geld over. Dat geld is weg. Ook na aangifte bij de politie wil de bank ABN Amro haar niet compenseren.

‘Hartverwarmend’

Ze vreesde daarom dat ze bij gebrek aan financiën haar project in Ierland moest afbreken. Inmiddels zijn vrienden en familieleden haar te hulp zijn geschoten. Dankzij dit ‘hartverwarmende gebaar’, zoals ze het noemt, kan ze haar project afmaken.

Grote impact

De oplichting die haar overkwam, heeft een grote impact op haar gehad: ,,Zo’n voorval doet psychisch iets met je. Even staat je creativiteit hierdoor op nul. Binnenkort hoop ik de draad weer op te pakken.’’