Waarom Wander juichte toen NikkieTutorials onthulde dat zij ook transgender is (terwijl hij nooit van de YouTube-koningin had gehoord)

Nee, Wander (24) had nog nooit van NikkieTutorials gehoord. Maar toen hij de video zag waarin de YouTube-koningin onthulde dat ze net als hij transgender is, sprong de Groninger toch een gat in de lucht. ,,Dat iemand met zoveel volgers en invloed in Nederland dit durft te delen, is zó belangrijk."

Wander werd 24 jaar geleden als meisje geboren in Bedum en volgt inmiddels ruim twee jaar hormoontherapie om een man te worden. Hij studeert en woont in Groningen en vertelde in deze videoreportage al eens openhartig over zijn leven tot nu toe, de transitie en de toekomst.

Generatiegenoot

Van het bestaan van generatiegenoot Nikkie de Jager (25), op YouTube bekend als NikkieTutorials, was Wander tot dinsdag niet op de hoogte. De wereldberoemde vlogster begon in 2008 met het delen van make-up tutorials en heeft anno nu bijna 13 miljoen volgers. De Jager maakte maandag publiekelijk dat ze als jongen is geboren.