Doneeractie Help Johan weer thuis wonen

UITHUIZERMEEDEN - Help Johan Schanssema, zodat hij weer thuis kan wonen in Uithuizermeeden. Dat probeert zijn familie te bereiken met een doneeractie

27 april 2019 begon als een gewone dag voor de in Appingedam opgegroeide Johan Schanssema, tot hij zich aan het einde van de ochtend plotseling niet goed voelde. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Al snel bleek dat Johan een hersenbloeding had. De eerste weken waren kritiek, de bloeding was lastig te stoppen en er kwamen complicaties bij. Na een aantal maanden in het Martini Ziekenhuis gelegen te hebben, is hij naar Beatrixoord gegaan om daar verder te revalideren.

Door de hersenbloeding is Johan halfzijdig verlamd. Ook is het lastig voor hem om uit zijn woorden te komen.

Noodgedwongen in verzorgingstehuis

Sinds kort is Johan uitbehandeld in Beatrixoord en verblijft hij noodgedwongen in een verzorgingstehuis. Alleen in het weekend kan hij naar huis. Johan zou het liefst volledig thuis willen wonen. Zijn woning is daar echter op dit moment niet geschikt voor. Om het thuis leefbaar voor Johan te maken, moeten er verschillende aanpassingen plaatsvinden, zodat hij zich door het huis kan bewegen in een rolstoel. Ook zou er een stuk bij het huis moeten worden aangebouwd, voor een aangepaste badkamer. Er moeten diverse hulpmiddelen komen, zodat Johan weer wat zelfstandig bepaalde dingen kan gaan doen in huis. Ook is er een andere auto nodig zodat z’n vrouw Tineke samen met hem onderweg kan.

Er moet zoveel gebeuren op korte termijn om het leven voor Johan weer leefbaar te maken thuis, dat dit erg kostbaar is. Slechts een klein gedeelte zal vergoed worden door het WMO, het grootste deel moet de familie zelf opbrengen.

Delfzicht ziekenhuis

Johan Schanssema is in in deze regio een bekend gezicht. Hij heeft jarenlang in het Delfzicht ziekenhuis gewerkt en is altijd zorgzaam geweest naar alle mensen om hem heen. Hij was actief bij diverse verenigingen, niets was hem te veel. Hij stond altijd voor iedereen klaar.

‘Wij hopen dat jullie nu iets terug willen doen voor Johan ,in de vorm van een donatie zodat Johan weer thuis kan gaan wonen,’laat de familie weten.

Dat kan via: https://www.doneeractie.nl/help-johan-weer-thuis-wonen/-40325.