Winsumer kaasboer Johan van der Beek door naar de tent van Heel Holland Bakt

Kaasboer Johan van der Beek uit Winsum staat vanaf volgende week in de felbegeerde witte tent van het zevende seizoen van het MAX-programma Heel Holland Bakt.

Juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven kozen de 47-jarige Van der Beek uit totaal vijftig amateurbakkers uit het hele land.

Of de kaasboer uit Winsum door zou gaan bleef nog tot het einde spannend. Bij het uitreiken van de schorten, een traditie binnen het televisieprogramma, kwam Van der Beek als tiende en laatste kandidaat uit de bus.

‘Een feestelijke taart’

Het werk van Van der Beek viel bij de juryleden in de smaak. Tijdens de braderie op Landgoed Maarsbergen in Utrecht, waar de vijftig deelnemers hun zelfgemaakte taarten toonden, was jurylid Van der Heijden te spreken over de Groninger. „Je hebt een heel luchtig beslag. Bakken kun je”, luidde het commentaar. „Grandioos, dat had ik niet verwacht”, glunderde Van der Beek.

Ook tijdens de signatuuropdracht, waarbij de bakkers ten overstaande van de jury een kerst-chocoladetaart bakten, was de jury te spreken over de creatie van de Groninger: „Het is een feestelijke taart, een echt allemansvriendje. Ik denk dat iedereen hem lekker vindt”, stelde Van Beckhoven.

Het succesvolle Heel Holland Bakt is geïnspireerd op het Britse evenknie, The Great British Bake Off. Iedere week kiest de jury de meesterbakker van de week. De winnaar van het programma ontvangt de titel ‘beste thuisbakker van Nederland’.