Winkhem verliest van hekkensluiter Donitas

WINSUM - Enkele ploegen uit de promotieklasse A zullen blij zijn met de cadeaus die Winkhem uitgedeeld heeft. Winkhem speelde tegen nummer laatst Donitas een matige pot. Waar men als heer en meester de wedstrijd startte liet het door eigen falen de gastheren het initiatief overnemen. De Winsumer lange mannen verloren nipt, 3-2.

Na de wedstrijd concludeerden de mannen van coach Miedema onder andere dat de lunchwedstrijden tegen Donitas ook in vorige seizoenen nooit een succes verhaal zijn geweest. Ergens hadden de Winsumers deze moeizame partij dus wel kunnen verwachten.

In de eerste set en in de start van de tweede set was Winkhem overduidelijk de baas in het spel. Waar de eerste set bol stond van fouten aan de Donitas-kant, kon Winkhem de set zeer eenvoudig binnenslepen. Bij een ruime voorsprong in set twee was het Winkhem dat wat moeite kreeg met het beter wordende spel van de gastheren. Winkhem begon een flinke serie onnodige fouten te maken waardoor de studenten het initiatief overnamen. (17-25 , 25-19).

Helemaal lopen

Zo halverwege de wedstrijd stond het gelijk in sets en moest Winkhem zich weer herpakken.De overtuiging was er niet helemaal in vergelijking met de start van de wedstrijd, maar Winkhem kreeg de slag weer te pakken. De derde set wist men weer naar zich toe te trekken en dat gaf moed voor een 3-1 winst. Daarvoor moest alleen de vierde set nog binnen gesleept worden. In die vierde set liet Winkhem het alleen helemaal lopen. Donitas wist veel beter te spreiden in de aanval en kon ook goed druk zetten in de serve. Winkhem liep meteen achter de feiten aan en verloor deze vierde set. (21-25 , 25-16)

De lijn van set vier trok door in de vijfde set. Winkhem wist geen enkel moment aanspraak te maken op de winst.(15-12) Donitas won daarmee zijn derde partij van dit seizoen.

Winkhem bezet halverwege het seizoen de tweede plek. Winkhem zal de wisselvalligheid nog wat kwijt moeten raken wil het deze plek behouden. De eerstvolgende kans om zich te bewijzen is op 18 januari om 16:30 uur, uit tegen Exstudiantes.