Bedumer Winterloop heeft 10.000 euro beschikbaar voor particulieren initiatieven kanker gerelateerde doelen

BEDUM - De Bedumer Winterloop beleeft 1 februari 2020 zijn tiende editie. Al deze jaren heben organisatie en deelnemers zich ingezet voor het KWF of het UMCG Kanker Researchfonds.

Er wordt veel geld bijeengebracht en dat is ook hard nodig om ervoor te zorgen dat kanker te genezen of in ieder geval goed behandelbaar wordt.

„Er bereiken ons echter ook berichten van particuliere initiatieven,” vertelt Gerieke Wiersum van het team van de Bedumer Winterloop. „Als team willen we dit jaar weer maximaal € 10.000,- beschikbaar stellen voor particuliere initiatieven. Dat kan een financiële bijdrage zijn of een andere vorm van hulp. Een externe commissie gaat de aanvragen beoordelen en toewijzen.”

Kleinschalige projecten

Het kan gaan om mensen die proberen geld bij elkaar te sprokkelen voor een bepaald (kanker gerelateerd) doel. Dat kan van alles zijn: mantelzorgers met een vervoersprobleem, het opzetten van een kankercafé of het uitvoeren van een laatste wens. Het gaat dus om kleinschalige projecten die niet door andere instanties worden gedekt. Ook is het een vereiste dat het initiatief wordt aangevraagd voor mensen die woonachtig zijn in de gemeente Het Hogeland.

De spelregels en het aanvraagformulier zijn vinden op: www.bedumerwinterloop.nl. Verzoeken kunnen worden aangevraagd tot 1 februari 2020.