Winkhem geeft winst uit handen tegen Peize

WINSUM - In de derde opeenvolgende partij tegen een top vijf geklasseerd team wist Winkhem dit maal niet te winnen.

Hoewel de Winsumers het initiatief in eigen hand hadden werd dit gaandeweg de wedstrijd weggegeven aan het thuis spelende team van Peize. Na een mooie vijf setter was Peize de winnaar, 3-2.

Het is vreemd maar wel mogelijk, het meest scorende team verloor. In het volleybal is het alleen wel belangrijk om de score evenredig over de wedstrijd te verdelen en dat was nou net het manco bij Winkhem.

De gewonnen sets werden heel overtuigend gewonnen en de verloren sets waren een stuk spannender. In de eerste drie sets was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Winkhem. Ze wonnen overtuigend set één en drie (15-25 , 16-25). Set twee(25-23) werd op onhandige wijze aan Peize geschonken. Bij de stand van 1-2 in sets had Winkhem de winst voor het oprapen.

Omslag

Het spel van Peize zat vol zwakke passes maar werd wel opgewaardeerd door het sterk spelverdelend werk. Dit hield de thuisploeg op de been. Winkhem zette goed servedruk en wist aanvallend de boel op orde te houden. De omslag kwam toen Peize ineens veel beter begon te blokkeren en daarmee vat kreeg op de Winsumer aanvalskracht. Winkhem viel op dat punt behoorlijk door de mand doordat het geen antwoord wist te vinden op de opleving van Peize. Met 25-17 haalden de gastheren de vierde set binnen. Winkhem stond in de beslissende vijfde set een oogwenk 6-0 achter en kwam met moeite nog behoorlijk terug. Het gat was toch te groot om Peize van de winst af te houden, 15-12.

Zure nederlaag

Met deze zure nederlaag op zak is Winkhem de aansluiting op de nummer één in de poule even kwijt geraakt. Winkhem heeft veel uitwedstrijden gespeeld en daarom is er veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft waarin de meeste ploegen nog op bezoek gaan komen in Winsum, de plek waar Winkhem het beste spel tot nu toe laat zien. Voor de winterstop is er nog één wedstrijd. Winkhem speelt op 14 december in Groningen tegen de nummer laatst, Donitas. Deze wedstrijd start om 12.00 uur.