Film ‘Das Schweigende Klassenzimmer’ in synagoge Winsum

WINSUM - Op vrijdag 13 december a.s vertoont Filmhuis Winsum vertoont vrijdag 13 december om 20.30 uur de film 'Das Schweigende Klassenzimmer' in de synagoge in Winsum

Een waargebeurd verhaal over vriendschap, overtuiging en verraad, met een dramatische rol voor het verzwegen oorlogsverleden van de ouders van de betrokken tieners.

Inval in Hongarije

1956, Oost-Berlijn, voor de bouw van de Berlijnse muur. Twee scholieren (eindexamen-klas) nemen de trein van Oost- naar West-Berlijn om even te proeven aan de geneugten van het vrije westen. Ze zien daar op het bioscoopjournaal dat de Hongaarse opstand (1956) tegen het Sovjetregime door het Rode leger wordt neergeslagen. In Oost-Berlijn wordt de opstand verzwegen, behalve in een klein krantenbericht waarin de gebeurtenissen totaal verdraaid worden weergegeven.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dietrich Garstka. Gespeeld door een indrukwekkende cast met een aantal veelbelovende, jonge acteurs. Regisseur Lars Kraus maakt een historisch drama tastbaar door parallellen te trekken met het heden.

Reserveren: filmhuiswinsum@gmail.com.