Uit de Kunst Usquert met sculpturen Peter Hanson-Alp

USQUERT Uit de Kunst in Usquert heeft op zondag 1 december 11 kunstenaars aan het werk in 9 verschillende ateliers, van 13 tot 17 uur. Eentje van hen is Peter Hanson-Alp.

“Ik wil met mijn werk vooral uitdrukking geven aan de pracht van onze wereld,” zegt Hanson-Alp. “Geboren in Engeland en opgegroeid in Kuala Lumpur (Maleisie), Sierra Leone (West Afrika) en Nederland, kan het ook niet anders zijn, dat mijn werkwijze en inspiratie een reflectie is van mijn reislustige leven en de vele indrukken die ik opgedaan heb. Twee aspecten komen steeds weer terug in mijn werk: het gebruik van hout die ik liefdevol verwerk tot voornamelijk realistische sculpturen en het hergebruiken van materialen om bijzondere kleinschalige beelden te maken. Ik wil met mijn werk vooral uitdrukking geven aan de pracht van onze wereld.”

Peter is lid van de kunstenaarsgroep Uit de Kunst in Usquert; die elke eerste zondag van de maand een open atelier kunstroute organiseert. Bezoekers zijn van harte welkom in de ateliers.

De deelnemnde kunstenaars zijn: Peter Hanson-Alp, Anne van Twillert, Peter Durieux, Marina Beukema, Ati van Twillert, Margaretha Verwey, Rosa Hanson-Alp, Hélène Wasser, Antoinette Vunderink, Jelte Oosterhuis en George Tokaya.

Meer op: www.uitdekunstinusquert.nl.