Appartementen en winkels aan De Vlijt in Bedum; groenteboer, slijter en slager wijken voor parkeerplaats

De verdere ontwikkelingen van de centrumplannen voor Bedum zijn een stap dichterbij gekomen. Er komen appartementen en winkelruimtes aan De Vlijt.

Het college van b en w van de gemeente Het Hogeland heeft ingestemd met een ontwerpovereenkomst met Warber Fonds Ontwikkel uit Drachten. Het Drachtster bedrijf gaat die locatie ontwikkelen. Daar staan nu het voormalige Groene Kruis-gebouw en het voormalige politiebureau. De locatie is eigendom van de gemeente. Voor de huidige gebruikers van de panden wordt naar alternatieven gezocht.

Start medio 2020

Warber Fonds Ontwikkel beschikt sinds 2018 over een vergunning voor de nieuwbouw. De grond wordt aan de ontwikkelaar verkocht. De nieuwbouw start waarschijnlijk in de zomer van 2020.

Groenteboer, slijter en slager moeten wijken

Het naastgelegen winkelcentrum De Nieuwe Vlijt, waar onder meer een groenteboer, een slijter en een slager zijn gevestigd, moet plaats maken voor een plein met parkeergelegenheid. Samen met de ondernemers wordt naar vervangende ruimte gezocht.

Doortrekken park en waterpartij

De plannen moeten het centrum aantrekkelijker en toekomstbestendig maken. Onderdeel van de plannen is het ‘doortrekken’ van een park en een waterpartij aan de oostkant van Bederawalda, richting het centrum. De doorstroming van het verkeer wordt verbeterd en er is aandacht voor voldoende parkeergelegenheid.