Brug De Snik in Uithuizen na acht maanden weer open voor verkeer

Brug De Snik over het Boterdiep in Uithuizen is donderdagochtend om 9:00 uur weer open voor het verkeer. De brug lag er acht maanden uit.

De oude brug is gesloopt en vervangen door een nieuwe waar ook bootjes onder door kunnen. De doorvaarthoogte is met 70 centimeter verhoogd en ligt nu op 2,40 meter. Een hogere brug is van belang omdat de gemeente de pleziervaart graag in het centrum terug wil hebben. Dat heeft alles te maken met De Blink. Dat is een desolaat winkelplein. Door het doortrekken van het Boterdiep tot aan de Oosterstraat moet dat levendiger worden en meer allure krijgen.

Fietsbrug weggehaald

Fietsers en wandelaars konden de afgelopen maanden wel over het Boterdiep met een speciaal daarvoor aangelegde brug. Deze werd woensdagmiddag weggehaald.

De werkzaamheden voor het doortrekken van het Boterdiep zijn nog in volle gang en liggen ongeveer zes weken achter op schema. Er lag veel meer oude rommel (oude kademuren) onder het pleinoppervlak dan gedacht en de weersomstandigheden waren niet altijd goed.

Water Boterdiep stroomt rond kerst in het centrum

Het water van het Boterdiep stroomt waarschijnlijk voor de kerstdagen het centrum in. Daar is een groot deel van de kademuren al klaar, net als de steigers en een trap waar mensen kunnen zitten.

De Havenweg langs het water blijft tot en met de feestdagen open zodat winkeliers bereikbaar zijn.