Zanger-liedschrijver Siebe Palmen naar Andledon

DEN ANDEL - Onder de titel ‘Ons als Gewicht’ brengt zanger-liedschrijver Siebe Palmenzondag 24 november om 15.30 uur op Cultuurerf Andledon in Den Andel een programma vol verhalende Nederlandstalige liedjes.

Daarin gaan pop en kleinkunst harmonieus samen. Enkel uitgerust met een heldere, trefzekere stem (zonder het rauwe randje te schuwen) en zijn gitaar doet Siebe Palmen (1989) iets bijzonders met het publiek: hij zet ze aan het denken en laat ze vergeten tegelijk.

Tweede plaats

Palmen is al diverse jaren actief op zowel Nederlandse als Vlaamse podia. In 2015 bracht hij zijn debuut-EP Onkruid uit. In de zomer van 2019 verdiende hij de tweede plaats in de Nekka-wedstrijd, een Vlaamse wedstrijd voor het Nederlandstalige lied.

Siebes teksten zijn oprecht, confronterend en hebben een tragikomische lading. De onderwerpen die hij bezingt zijn uiteenlopend: van de relatie tot maatschappelijke problematiek. Dit alles weet hij in een lichte en heldere poëtische, originele vorm te gieten, met sarcasme en (cynische) humor. Toch benoemt hij juist ook de schoonheid.

Tijdens de voorstelling zet hij uiteen waarom hij het liefste alleen op de wereld zou zijn, maar dat toch ook nooit zou kunnen volhouden.