Korfbalteams Marokko en de Filipijnen spelen in Winsum

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo spelen donderdag 7 november tegen de nationale teams van Marokko en de Filipijnen. Tevens treedt een selectie van een van de eerste korfbalclubs van Marokko, uit de provincie Nador, aan.

De wedstrijden vinden vanaf 19.00 uur plaats in de Ripperdahal in Winsum. Trainer-coach André Pettinga heeft de teams uit Marokko en de Filipijnen uitgenodigd om in voorbereiding op een internationaal toernooi in Stadskanaal eerst tegen DWA/Argo te komen spelen.

DWA/Argo speelt met een mix van jonge spelers uit de senioren 1, 2 en 3 en de A-junioren.

Korfbal in Marokko sinds 2010

In Marokko wordt ongeveer sinds 2010 gekorfbald. In 2012 is in Marokko de eerste korfbalclub opgericht in de provincie Nador. Inmiddels zijn er meer dan 150 trainende spelers geregistreerd. Deze spelers zijn ook bezig om het korfbal in andere regio’s van Marokko te introduceren. In 2015 werd de Marokkaanse Korfbal Associatie opgericht. In het zelfde jaar sloot deze bond zich aan bij de IKF (Internationale Korfbal Federatie). Er zijn inmiddels zeven clubs in Marokko en het nationale team heeft al aan meerdere evenementen deelgenomen.

Filipijnen korfbalt vanaf 2007

De Filipijnse korfbalfederatie werd in 2007 opgericht. Het land trad in 2014 toe tot de IKF. De sport wordt in de Filipijnen voornamelijk op universiteiten gespeeld en inmiddels is dat op 20 universiteiten het geval.

Voor DWA/Argo zijn de duels tegen Marokko en de Filipijnen een mooie manier om voor te bereiden op de naderende zaalcompetitie. Op 23 november gaat de zaalcompetitie van start.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren: Sporthuis Winsum, Roy Wolzak, kantine Ripperdahal Winsum en Café The Jolly Cat.