Verhalen vertellen over de Eemshaven bij Molen Goliath

EEMSHAVEN - In 2020 maakt Peerd Theater een theatervoorstelling over de Eemshaven, maar voor die tijd willen de theatermakers verhalen verzamelen van de mensen die er wonen en werken.

Samen met De Verhalen van Groningen wordt op donderdag 7 november om 20.00 uur in Molen De Goliath in de Eemshaven een Verhalencafé gehouden.

In september 2020 is de Eemshaven terrein van de nieuwste Peerdproductie: HAIM (erf). In de Eemshaven ziet Peerd een lelijk eendje dat na veel opstartproblemen uitgroeit tot een mooie zwaan.

Begint de mooie zwaan inmiddels niet te veranderen in een Icarus, de hoogvlieger die genadeloos tenval kwam? Door de Eemshaven in een ander – theatraal – licht te plaatsen laat Peerd de bezoeker de grilligheid en schoonheid van de Eemshaven zelf beleven. Voor ze aan de slag gaan met het stuk wil Peerd weten wat de Eemshaven betekent voor de mensen die er wonen, werken of tegenaan kijken.

Toen begin jaren ’90 bleek dat het bieden van ruimte aan de grootschalige industrie in de Eemshaven geen succes was werd ingezet op logistiek. Het gebied werd sindsdien geëxploiteerd voor (data)opslag. De haven is nog niet uitontwikkeld. Zij wil voorlopen op de rest van de wereld door in te zetten op duurzaamheid. Maar hoe? Betekent dat meer of juist minder werkgelegenheid? Wordt in de toekomst nog meer landschap opgeofferd aan de industrie? Tijdens dit Verhalencafé bespreken bezoekers de toekomst(visie) van het Eemshavengebied. Hoe moet het volgens jou verder? Gespreksleideris Theo de Groot, artistiek leider HAIM. De spreker is directeur Cas König van Groningen Seaports.

Opgeven kan via: info@deverhalenvangroningen.nl. Wil je meedoen met de theatervoorstelling? Geef je dan op via: info@stichtingpeerd.nl.