Clash om de koppositie voorlopig in het nadeel van Winkhem

WINSUM - De volleyballers van Winkhem hebben nipt verloren van mede-koploper De Meeuwen uit Zuidhorn.

Het werd in de promotieklasse A een ware clash die tot in de laatste minuut spannend bleef. De meeste punten gingen mee naar Zuidhorn. De eindstand was 2-3.

Voor de start van de competitie was veel onzeker, behalve dat men bij Winkhem wist dat de Meeuwen uit Zuidhorn één van de te kloppen ploegen is. Op de ranglijst kwam deze verwachting uit en zo stond er, zo vroeg in het seizoen, veel op het spel.

Sfeer

Dit prachtige affiche trok behoorlijk veel toeschouwers, die bijdroegen aan de sfeer in de start van de wedstrijd. Om en om kwamen beide ploegen op voorsprong in de eerste sets. Winkhem wist met een uitstekende serve druk en twee prachtige series de gasten in toom te houden. De eerste twee setsmocht Winkhem bijschrijven: 27-25 , 25-21.

Tactische omzetting

De Zuidhornsters wisten met een tactische omzetting Winkhem in het vervolg beter onder druk te houden. Passend kwamen de Meeuwen nog beter voor de dag en ineens begon men op de midaanval ook meer te scoren. Winkhem probeerde met een ander wisselbeleid het tij weer te keren. Dit mislukte. In de opvolgende sets wisten de mannen uit Zuidhorn de stand weer gelijk te trekken: 21-25 , 20-25.

Winkhem startte goed in de beslissende verkorte vijfde set. Zuidhorn nam het initiatief over, waarop winkhem de stand weer gelijk trok tot aan 13-13. Tot in de laatste minuut was het spannend wie er met de winst vandoor zou gaan. De Meeuwen wisten blokkerend het verschil te maken en wonnen de set met 13-15.

Zaterdag 9 november om 18:00 uur is er een uitwedstrijd. Winkhem bezoekt dan de huidige nummer vier van de ranglijst, Sivoc uit Siddeburen.