Informatiebijeenkomst zelfregie bij uitvaart

DEN ANDEL - In de Holm in Den Andel wordt dinsdag 5 november om 20.00 uur een informatiebijeenkomst over zelfregie bij afscheid en uitvaart gehouden.

Mariel Mijnlieff van Onder Ons Uitvaart heet iedereen die informatie wil, vragen heeft, of wil vertellen over eigen ervaring welkom.

Korte tijd

Als een naaste overlijdt voelen nabestaanden zich overvallen, onzeker en onervaren, terwijl er in korte tijd van alles moet worden geregeld. De neiging bestaat dan om de regie uit handen te geven en te doen ‘wat gebruikelijk is’ of te kiezen uit de standaard die de uitvaartleider aanreikt. Maar door er vooraf een keer bij stil te staan en keuzes te maken, houd je meer regie.

Mensen weten in grote lijnen toch vaak wel een beetje wat ze willen of -soms vooral- wat ze niet willen, is de ervaring van Mijnlieff. „Daarmee heb je al gauw een leidraad. Dat is voor nabestaanden heel prettig en het geeft richting en ruimte in de week na een overlijden. Maar het vergt moed om hier een keer bij stil te staan en het gesprek over aan te gaan.”