Korfballers met fikse nederlaag naar wedstrijden tegen Marokko en de Filippijnen

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag de eerste return van de veldcompetitie met 24-8 verloren van koploper Hoogkerk.

In Hoogkerk werd het niveauverschil al gauw duidelijk. Bij rust was het al 14-7 en n de thee wisten de bezoekers slechts één treffer te produceren.

Marokko

De korfballers zijn nu enkele weken vrij om zich voor te bereiden op de naderende zaalcompetitie. Onderdeel van de voorbereiding van DWA/Argo zijn internationale wedstrijden tegen de nationale selecties uit Marokko en de Filipijnen op donderdag 7 november.

DWA/Argo staat nu in de veldcompetitie na acht wedstrijden onderaan in de tweede klasse. In april en mei wordt het restant van de competitie gespeeld en voor DWA/Argo zal het een lastige strijd tegen degradatie worden.

Zaalcompetitie

De korfballers gaan zich nu eerst opmaken voor de zaalcompetitie. Deze start op 23 november. DWA/Argo komt dan uit in de vierde klasse en stelt zichzelf ten doel om daaruit te promoveren naar de derde klasse. In het kader van de voorbereiding spelen de korfballers de komende weken enkele oefenwedstrijden, waarbij de ontmoetingen met de nationale selecties van Marokko en Filipijnen op donderdagavond 7 november wel heel speciaal zijn.

Deze teams komen dan op bezoek in de Ripperdahal in Winsum en spelen enkele dagen later nog andere duels in de omgeving.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3), Tom van der Laan (2), Karen Oostmeijer (2) en Yarin Smedema (1).

Uitslagen:

Hoogkerk - DWA/Argo 24- 8

De Granaet - Rood-Wit 21-16

Noordenveld - Thrianta 13-22

Harich - Oerterp/VKC 13-23

Stand:

Oerterp/VKC 8-14

Hoogkerk 8-14

De Granaet 8-11

Thrianta 8- 9

Rood-Wit 8- 6

Noordenveld 8- 6

Harich 8- 3

DWA/Argo 8- 2