Herinneringsmoment Ulrum 2019

Ulrum - Er zal ook dit jaar weer een Herinneringsmoment worden gehouden op de begraafplaats aan de Leensterweg in Ulrum.

De begraafplaats zal sfeervol worden verlicht door honderden kaarsjes en vuurkorven. Zaterdag 2 november tussen 16.30 enn 19.00 uur is er gelegenheid voor iedereen om een kaarsje te branden op een graf of nabij de urnenmuur.

Er is een speciale plaats waar men een kaars kan branden voor iemand die elders zijn/haar rustplaats heeft gevonden. De organisatie is in handen van de Vrijwilligers Begraafplaatsen Ulrum en uitvaartorganisatie Monuta.

Aan het begin van de middag zal begonnen worden met het uitzetten van de vele honderden potjes met waxinelichtjes, die naderhand door vrijwilligers en met hulp van leerlingen van groep 7/8 van de H. de Cockschool aangestoken zullen worden.

Tijdens het evenement zal er sfeervolle, passende achtergrondmuziek zijn. Op de centrale parkeerplaats zal weer een partytent komen te staan, waar gratis koffie, thee en chocolademelk zal worden verstrekt en waar gelegenheid is om even een praatje te maken. Hier kan ook gratis een graflichtje worden gehaald, die bij het graf kan worden geplaatst, maar bezoekers mogen natuurlijk ook zelf een kaars of lantaarn meenemen en plaatsen.

In de tent is ook informatie over het werk van de vrijwilligers en uiteraard over Monuta. Het gehele evenement is gratis toegankelijk, een gift wordt gewaardeerd. Vanuit deze giftenpot zal de opbrengst na aftrek van de kosten ten goede komen aan de Vrijwilligers Begraafplaatsen Ulrum.

Om alles veilig te laten verlopen worden fietsers en voetgangers verzocht de ingang aan “Ulrum- zijde” te nemen en auto’s kunnen middels de ingang aan “Leens-zijde” hun auto in de vakken parkeren. Voor minder validen is de begraafplaats prima te bezoeken. Vrijwilligers ontvangen bezoekers bij beide ingangen, ook zullen zij goed zichtbaar rondlopen op de begraafplaats zelf.