Dag van de mantelzorg gemeente Het Hogeland

Bedum - In Nederland zorgt naar schatting een op de drie volwassenen voor iemand in de naaste omgeving, omdat diegene een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft, psychisch of chronisch ziek is, verslaafd is of door ouderdom van hulp afhankelijk is. Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren groeit op in een gezin met zorg. Dit zijn jonge mantelzorgers.

Vaak wordt deze zorg als vanzelfsprekend ervaren, ook door de mantelzorgers zelf. Maar dat is het niet. Rond de Dag van de Mantelzorg 10 november worden mantelzorgers daarom extra in het zonnetje gezet. Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland (onderdeel van Mensenwerk Hogeland) organiseert op vier verschillende locaties, op vier verschillende dagen, vier verschillende activiteiten voor mantelzorgers van alle leeftijden, dus ook jonge mantelzorgers. Mantelzorgers, die in 2019 voor iemand zorgden in de gemeente Het Hogeland, zijn van harte uitgenodigd voor één van onderstaande activiteiten.

Woensdag 6 november van 17.00 tot 20.15 uur: Klimmen en klauteren bij Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Deze activiteit is leuk voor jong en oud. Na instructie kan er op 3 levels geklommen worden. Avontuur, uitdaging en grenzen verleggen. En natuurlijk pannenkoeken, patat of stamppot eten!

Vrijdag 8 november van 15.00 tot 17.00 uur Vaartocht Winsumerdiep. Bekijk Het Hogeland vanaf het water. Onder het genot van koffie met gebak en een drankje met een hapje varen over het Winsumerdiep richting het Reitdiep. Locatie: Marenland, Winsumerdiep 6 in Winsum

Zaterdag 9 november van 12.00 tot 16.30 uur: Workshops fotografie, zang en schilderen. De middag begint met een gezamenlijke lunch. Uit het aanbod kunnen twee workshops gekozen worden: schilderworkshop ‘Gronings landschap’ onder leiding van Frans Hage, met technische tips en compositie advies van Peter Russchen mooie foto’s maken, vind ontspanning tijdens de= zangworkshop onder leiding van Bonnie Hoekstra (canon en klassiek) Locatie: De Meenschaar, Kapelstraat 9 in Bedum

Zondag 10 november van 12.30 tot 15.30 uur: Wandeling van Borg tot Borg (6,5 km : 1,5-2 uur). Kom tot rust en andere gedachten tijdens de laagdrempelige wandeling onder leiding van Margriet Taselaar-Vegter, met onderweg ‘verrassingsoefeningen’ en informatie over de omgeving. De middag wordt afgesloten met koffie en gebak. Locatie: ’t Schathoes Menkemaborg, Menkemaweg 4 in Uithuizen

Met dieetwensen kan rekening worden gehouden. En wanneer vervoer een probleem is, of degene waarvoor gezorgd wordt niet alleen thuis kan blijven, wordt geprobeerd naar een oplossing te zoeken.

Belangstellenden kunnen zich tot 2 november aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland Telefoon 06 488 74 339 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur), Email m.blom@mensenwerkhogeland.nl.