Mooie temperatuur Zeemijlenloop Delfzijl

DELFZIJL - De 8ste editie van de Zeemijlenloop Delfzijl wordt zondag 27 oktober gehouden. De weersvoorspellingen hebben het over 13 graden Celsius, op zich een ideale temperatuur voor lopers om in te presteren.

Er zijn die dag waarschijnlijk verspreide regenbuien en de windkracht is matig: 3 tot 4 op de Schaal van Beaufort.

De eerste editie deden er meteen 795 deelnemers mee. Intussen is de Zeemijlenloop uitgegroeid tot een hardloopevenement met 1500 deelnemers en is het voor velen een vast nummer op de hardloopagenda geworden.

Uniek

Wat maakt de Zeemijlenloop Delfzijl uniek? Dat is heel simpel. Het is het eerste hardloopevenement dat gemeten werd in zeemijlen. Deelnemers hebben de keuze om 3 of 6 zeemijlen te lopen, ofwel 5,556 of 11,112 km af. De ronden gaan over een breed en afwisselend parcours door een groot deel van Delfzijl. Daarbij gaat het langs historische plekken, nieuwbouwwijken, het standbeeld van Maigret en vanzelfsprekend de zee. Dat gdeelte is ook het meest lastig, met een heuve en de goed voelbare wind.

Atletiekbaan

De start en finish is op de atletiekbaan. Daar begint het om 12.00 uur met de Peuterrun, de Kidsrun 400 meter en het nieuwe onderdeel de Kidsrun 1 zeemijl.

Om 14.30 uur is de start van de wedstrijdloop, bedrijvenloop, recreantenloop en de wandeltocht.