17e editie Meziek mit bus

ZUIDWOLDE - Het muziekfestival Meziek mit Bus heeft zondag 27 oktober voor de 17e keer plaats. Een uniek festival op drie locaties in Ruischerbrug, Zuidwolde en Thesinge, met drie bands en een stel ouderwetse bussen die de bezoekers van de ene naar de andere locatie brengen.

De bands

In Café Moeke Vaatstra in Zuidwolde treedt T-99 op: drie roots-veteranen die later dit jaar het 20-jarig bestaan van hun band vieren. Dit legendarische Amsterdamse trio speelt een aanstekelijke eclectische mix van rock ‘n roll, blues, country, surf en soul.

In het dorpshuis Ruischerbrug spelen de Living Room Heroes. Vier mannen die de huiskamer inmiddels achter zich hebben gelaten en met een paar platen op zak niet alleen de vaderlandse podia maar ook het oude blueshart van Johan Derksen veroverden. Ze spelen ’rootsy southern soul’, maar de blues is nooit ver weg.

In Trefpunt Thesinge geeft The Damned and Dirty acte de présence. Kevin de Harde en Micha Sprenger stonden vier jaar geleden ook al op Meziek mit Bus. Toen waren ze akoestisch met z’n tweeën, nu zijn ze terug met een geheel elektrische band, een pittige zesmensformatie waarmee ze momenteel in binnen- en buitenland successen boeken.

Meer informatie over kaarten, de aanvangstijden en het busschema is te vinden op: www.meziekmitbus.com.