Cadeaukaart mantelzorgers Het Hogeland

NOORD-GRONINGEN - Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen ook dit jaar, als blijk van waardering, een VVV-cadeaukaart ter waarde van € 50,- ontvangen.

Een mantelzorger is iemand die langere tijd, onbetaald en vaak intensief voor een naaste zorgt. Bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische aandoeningen, verslaving of beperkingen vanwege de leeftijd. Oók kinderen en jongeren die iemand verzorgen zijn mantelzorger.

De zorg kan bestaan uit het ondersteunen bij dagelijkse praktische zaken zoals de boodschappen doen, het eten bereiden, iemand begeleiden of helpen bij de administratie. Maar ook uit helpen bij het aankleden, de persoonlijke verzorging, medische handelingen of aanwezig zijn omdat iemand niet alleen kan blijven.

Aanvragen cadeaukaart

Mantelzorgers of mensen die hulp krijgen van een mantelzorger en die in Het Hogeland wonen, kunnen de cheque aanvragen bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland ontvangen de cadeaukaart automatisch rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november.

Mantelzorgers die nog niet geregistreerd zijn of dit niet zeker weten, kunnen zich tot uiterlijk 16 november aanmelden voor de waarde(rings)cheque, via: 0595 745 090 (9.00 tot 17.00 uur, niet op vrijdag) of info@mensenwerkhogeland.nl. Onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.