Winkhem pakt vijfde winstpartij op rij in Appingedam

WINSUM - In een wedstrijd met twee gezichten wist Winkhem de flow van de afgelopen weken vast te houden. In Appingedam werd na een slechte met 1-3 van Trias gewonnen, de vijfde zege op rij.

Waar Trias uit Appingedam sterk startte, sneed het zichzelf uiteindelijk in de vingers en gaf Winkhem alle ruimte om te excelleren.

In Appingedam trad de Winsumer eerste selectie aan tegen ex-derde divisionist Trias. Hoewel Winkhem nog geen partij verloren had en Trias nog maar één zege geboekt had, wist men bij Winkhem dat een thuis spelend Trias niet te onderschatten is.

Volle tribune

Bij de start van de wedstrijd werd dat meteen duidelijk. Met de tribunes vol wisten de rumoerige en goed spelende gastheren het Winkhem moeilijk te maken. Winkhem moest nog wat zoeken naar een antwoord op het spel van Trias en dat ging ten koste van het scorend vermogen.

Met her en der persoonlijke fouten in de pass en in de serve bleef het erg lang spannend. Beide teams maakten evenveel aanspraak op setwinst in de eerste sets. Wat resulteerde in een setwinst eling, 26-24 , 21-25.

Winkhem wist daarna de boventoon te voeren, sloeg in de derde set letterlijk de schroom van zich af en speelde zo de gastheren stil. De zwakke plekken van Trias werden steeds beter gevonden. De Damster volleyballers wisten het tij niet te keren, hoewel ze kwaliteit genoeg hebben om het de Winsumers moeilijk te kunnen maken. Tactisch kregen ze het niet meer voor elkaar en was het Winkhem dat eenvoudig de wedstrijdwinst naar zich toe kon trekken. Winkhem won de overige sets ruim met 18-25 en 19-25.

Nummer twee

In dit seizoen valt tot nu toe alles goed voor Winkhem. Men lijkt mee te kunnen blijven doen voor een uiteindelijke top drie notering. De volgende wedstrijd is op woensdag 30 oktober in Winsum. Dan komt de huidige nummer twee van de ranglijst, de Meeuwen uit Zuidhorn, op bezoek. Vanaf 21:00 uur zullen de mannen gaan strijden voor de nummer één positie.