Gerard Vos wint Ekensteinloop

APPINGEDAM - Gerard Vos uit Appingedam heeft in zijn woonplaats zaterdag de Ekensteinloop gewonnen. Op het fraaie maar zware parcours kwam hij na 9,6 kilometer in 34,56 minuten over de meet.

Wouter Dijkstra uit Zuidwolde werd op ruim een minuut tweede en Gerben Vermij uit Leens eindigde als derde in de afsluitende wedstrijd van Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Er verschenen 181 deelnemers aan de start, waarvan er 72 kozen voor slecht één rondje van zo’n 4,8 kilometer.

Parcours aangepast

Het parcours moest door werkzaamheden enigszins worden aangepast, maar was opnieuw niet de beloofde 10 kilometer lang.

Bij de dames was Annemarije Souer uit Bedum duidelijk de snelste, in 42:46 minuten. over de tien kilometer. Petra Faber uit Veendam had een halve minuut meer nodig. Christien Koning uit Groningen werd derde.erde dame die de Ekensteinloop wist te volbrengen. Er deden maar 34 dames mee aan de 10 kilometer.

Finn van Pijkeren (Middelstum) en Sariena Evertsz (Emmer Compascuum) waren de snelste heer en dame in de trimloop over vijf kilometer.

De uitslagen van de diverse leeftijdsklassen Ekensteinloop zijn te vinden op: www.uitslagen.nl.

Na afloop werden ook de prijswinnaars van hun leeftijdsklasse over het gehele seizoen in het zonnetje gezet. De overall-winnaars bij de heren en de dames waren respectievelijk Karel Edens (Groningen) en Simone Binnema (Eenrum).