Honderden bezoekers militariabeurs in Bedum

BEDUM - Het was zaterdag behoorlijk druk tijdens de viere editie van de verkoop- en ruilbeurs voor allerhande militaria in Bedum. In het Trefcentrum in Bedum werd door enkele honderden bezoekers met bijzondere aandacht gekeken naar de waren van enkele tientallen kramen die over de verschillende zalen verdeeld waren.

Enige in het Noorden

In 2016 werd de Militariabeurs voor het eerst sinds lange tijd weer in Bedum gehouden. En het is nog steeds de enige markt op dit gebied in het Noorden. Op die manier hoeven noordelije verzamelaars niet zo ver te reizen, naar bij voorbeeld de groote beurs van Nederland op dat gebied in Utrecht.

Pistolen en geweren

Het aanbod in Bedum was zeer groot en divers. Er waren aanbieders uit heel Nederand, tot Haarlem aan toe. De liefhebbers konden te kust en te keur voor oude militaire zaken. Het aanbod was groot en zeer divers, zoals uniformen, helmen, uitrustingsstukken, emblemen, medailles, insignes, pistolen, geweren, messen, gebruiksvoorwerpen, documentatie, kranten en boeken.

Militair tenue

Een aantal bezoekers en standhouders verscheen in militair tenue en bij de ingang kwam men al meteen in historische sferen door een gastheer en -dame in fraaie kleding uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.